Peugeot 408 Test

Peugeot 408 Test
03.03.2024
A+
A-

Piyasaya çıktığından beri, tasarımsal anlamda 1 numaraya koyduğumuz 408’i deneyimleme fırsatı bulduk. bu yazımızda SUV kodlu dinamik silueti, kusursuz fastback tasarımı ve çarpıcı hatlarıyla deneyimlediğimiz Peugeot 408’i detaylandıracağız.

Dış Tasarım

Peugeot 408’in dış tasarımında ilk bakışta dikkat çeken unsur, markaya özgü kedi benzeri duruşu oluyor, bu da marka kimliğine göndermede bulunuyor. Keskin hatlarıyla öne çıkan ön tasarım, gururla yeni aslan başlı PEUGEOT logosuna ev sahipliği yapıyor . Arka tamponun ters kesimi ise dikkat çekici bir profille güçlü bir görünüm sunuyor. Önden bakıldığında yeni nesil PEUGEOT modellerinin karakteristik unsuru olan yatay ve uzun motor kaputu dikkat çekiyor. Bu tasarım seçimi, kaputun ve yan cephenin oyuklarını görsel olarak gizlerken araca modern ve güçlü bir hava katıyor. Aynı zamanda gövde parçalarının mükemmel şekilde birleşmesini sağlayarak gövdenin dış çizgisini basitleştiriyor. Ön ızgara, Peugeot 408’e iddialı ve güçlü bir görünüm kazandırırken aynı zamanda sürüş destek sistemlerine ait radarı da gizliyor. Izgaranın gövde rengiyle bütünleşmesi, uyumlu bir görünüm sunuyor. Bu tasarım anlayışı aynı zamanda elektrikli araçlara geçişin bir işareti olarak da görülebilir. Büyük siyah yüzeyler, ön cephede otomobilin genişliğini ve sağlamlığını vurguluyor. Gövdeyi çevreleyen siyah korumalar, aslan dişi tasarımı ışık imzasıyla çevreliyor ve ışık imzasının görünürlüğünü artırıyor. Peugeot 408’in profili, dinamizmi vurgulamak için siyah ve gövde rengindeki parçaların ayrımını net bir şekilde belirtiyor. Bu ayrım çizgisi, özellikle yan cam ve arka cam çizgileriyle iç mekân genişliğine dikkat çekiyor. Gövde ve tekerlek davlumbazlarına ait yan koruma kaplamaları, eğimli bir çizgiyle ters görünüm efekti oluşturuyor ve arka tampona doğru uzanıyor. Tavan çizgisinin arkası, aerodinamik bir koridor oluşturmak için bagaj kapağı spoylerine yönlendirilen hava akışını optimize ediyor.

 

İç Tasarım

Peugeot 408’in iç tasarımında, ön konsol yapısı yüksek havalandırma mimarisi üzerine kuruluyor. Bu mimari, termal konforu artırmak için hava çıkışlarını yolcuların baş bölgesine yüksek bir konumda yerleştiriyor. Aynı zamanda sürücünün önünde bulunan dijital ekran, merkezi 10 inçlik dokunmatik ekrana daha yakın bir konumda olup sürücüye kolay erişim sağlıyor. Sistem, merkezi ekrana eklenen ve segmentinde benzersiz bir estetik ve teknoloji seviyesi sunan kişiselleştirilebilir i-toggle düğmeleriyle destekleniyor. Her i-toggle düğmesi, kullanıcının tercihine göre ayarlanabilen dokunmaya duyarlı bir kısayol işlevi görüyor. Peugeot modellerinde standart hale gelen Peugeot i-Cockpit’in önemli unsurlarından biri olan kompakt direksiyon simidi, sürüş keyfini artırırken benzersiz bir çeviklik ve hareket hassasiyeti sunuyor. Direksiyon simidinde ek olarak ısıtma özelliği de bulunuyor . GT donanım seviyesinde bulunan yeni dijital gösterge, 10 inçlik bir dijital ekranı da beraberinde getiriyor. ve bu ekran üzerinden farklı ekran modlarına kolayca geçiş yapılabiliyor. Peugeot 408’in merkezi ekranı, kişiselleştirilebilir çoklu pencereler, widget’lar veya kısayollar içerir ve kullanıcıya kolay bir kullanım sunar. Otomotiv Sayfası olarak Peugeot bayisine giderek aracı yakından incelemenizi ve test sürüşüne çıkmanızı öneriyoruz.

Performans

Fransa’nın Mulhouse kentinde üretilen yeni Peugeot 408’in performans ve yakıt verimliliği, ödüllü 1.2 PureTech benzinli motoruyla sağlanıyor. Turbo benzinli ünite, 5500 d/d’de 130 HP güç ve 1750 d/d’de 230 Nm tork üretiyor ve EAT8 tam otomatik şanzımanla birleştiriyor. Peugeot 408, 210 km/s maksimum hıza ulaşırken 0-100 km/s hızlanmasını 10.4 saniyede tamamlıyor. Ortalama yakıt tüketimi, donanım seviyesine bağlı olarak 6.0 ile 6.1 lt/100 km arasında değişiyor. Sonuç olarak, yeni nesil Peugeot 408 GT modeli, diğer marka araçlardan farklı ve yenilikçi tasarımı ile öne çıkıyor. 3 boyutlu gösterge paneli, aracı daha da çekici kılıyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.