Hyundai Kona Test İzlenimi

Hyundai Kona Test İzlenimi
30.12.2023
A+
A-

Hyundai, B-SUV segmentine tasarımı ve teknolojileriyle bambaşka bir bakış açısı getiren KONA modelini test ettik.

Hyundai Kona’da yer alan 998 cc’lik, 3 silindirli, direkt benzin enjeksiyonlu, turbo beslemeli motor; 6000 d/d’de 120 HP güç ve 2000-3500 d/d aralığında 200 Nm tork üretiyor. 7 ileri oranlı çift kavramalı şanzımanla kombine edilmiş bu motor, 3 silindirli motorların karakteristik sesine sahip.
Ayrıca performans olarak yeterince canlı ve 11.7 saniyelik 0-100 km/h hızlanma değeri sağlaması ise iyi konumda. Hızlanma performansı önceki nesilden geride kalsa da yine de kabul edilebilir seviyede.
Maksimum hız ise 180 km/h.  vites geçişleri sarsıntısız ve yeterince hızlı. Fabrika verisi yakıt tüketimi değerini teknik özellikler tablosunda görebileceğiniz otomobil, Test sürecimiz içerinde Kona yakıt tüketimi 7.1 litre olarak gerçekleşti.

360° Çevre Görüş Kamera Sistemi (SVM)

Kör Nokta Çarpışma Önleme Asistanı (BCA), şerit değiştirirken aracın arkasındaki kör noktadan gelen bir araçla çarpışma riski varsa sizi uyarır. Bir paralel park noktasından çıkarken, arkadan yaklaşan bir araçla çarpışma riski varsa, otomatik olarak acil durum freniyle yardımcı olur.

Ön Çarpışma Önleme Asistanı (FCA)
Ön Çarpışma Önleme Asistanı (FCA) çevrenizi kontrol eder ve bir çarpışma riski varsa sizi uyarır. Uyarıdan sonra çarpışma riski artarsa acil durum frenlemesi ile otomatik olarak frenlemeye destek olur. Bir kavşakta sola dönerken karşıdan gelen bir araçla ya da şeritte sürüş yaparken karşıdan gelen bir araçla çarpışma riski artarsa, acil durum frenlemesi ile otomatik olarak destek olur.

Şeritte Kalma Asistanı (LKA)
Şeritte Kalma Asistanı (LKA), belirli bir hız sınırının üzerinde şeritten istenmeden çıkılması durumunda sürücüyü uyarır ve aracı doğru şeride geri yönlendirmek için direksiyona karşı tork kuvveti uygular. İçinde bulunulan sürüş şeridinden ayrılmadan önce şeritten ayrılmayı önlemek için aracın yönlendirilmesine otomatik olarak yardımcı olur.

Dış Tasarım
Bir önceki jenerasyona göre daha geniş, daha teknolojik ve daha dinamik olan model, hızla yükselen bir trend haline gelen B-SUV segmentinde tüketicilerin dikkatini farklı tasarım öğeleri ve üst düzey sürüş dinamikleriyle çekmeyi başarmış, Yeni KONA’nın ön ve arka bölümünde pürüzsüz bir tasarım elde edilmiş. Ön ve arkada yer alan çizgi şeklindeki aydınlatma grubu, köpekbalığını andıran burundan başlayarak yumuşak bir şekilde eğim gösteren bagaj kapağına kadar benzersiz bir silüet oluşturuyor. B-SUV modelin sportif karakteri ise entegre ön ve arka lambalara sahip çamurluk eklentileriyle daha dinamik bir hale getirilmiş. Kama oranlarına sahip yan paneller de tavan hattından arka spoylere kadar uzanan karakteristik krom çıta ile vücut buluyor. Özel olarak tasarlanmış çok kollu 18 inç jant tasarımı ise KONA’nın tüm versiyonları için bir ilk.

 

İç Tasarım
Yeni KONA, sürücü odaklı mimariyle tasarlanan geniş ve esnek iç yaşam alanı ile kendi segmentinde üstün konfor ve ferahlık sağlıyor. Açık modüler düzen ve yatay kokpit mimarisi, daha geniş kabin alanıyla birleştiğinde hem sürücünün hem de yolcuların ihtiyaçlarını karşılarken sadeliği ve ferahlığı da cömertce vurgulamış oluyor. Çarpıcı tasarım, ileri teknoloji ve olağanüstü rahatlığı tek bir seferde sunan Hyundai KONA, daha fazla yolcu konforu ve depolama için daha geniş ve çok yönlü iç mekan sağlıyor. Ayrıca, önceki nesle kıyasla 60 mm daha uzun dingil mesafesi, 77 mm daha uzun diz mesafesi ve ikinci sıradaki koltuklarda 11 mm daha yüksek baş mesafesi ile sınıfının en iyi değerlerini sunuyor. Sınıfının en büyüğü olan ikinci sıradaki omuz mesafesi ise 1.402 mm. Böylece yolcular için “en iyi yaşam alanı” gibi bir unvana sahip olmuş.

Performans
Hyundai KONA test aracımız içten yanmalı benzinli motoru 120 beygir (200 Nm tork)  sunuyor, 1.0 litrelik T-GDi motor 7 ileri DCT şanzıman ile hayat bulmuş 0-100 km hızlanmasını 11.7 saniye’de tamamlarken ortalama yakıt tüketimi 6.2 litre,  maksimum hızı ise 180 km ile sınırlandırılmış, sonuç olarak yerden yüksek B-SUV tasarımı sayesinde aileden her kesime hitap eden bir araç olmuş bence ilk fırsatta size en yakın Hyundai satış merkezine giderek bu keyifli, güvenli ve güncel donanım detaylı aracı denemenizde hatta test sürüşüne çıkmanızda fayda görüyorum.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Motor: 998 cc, 3 silindirli, 12V, direkt benzin enjeksiyonlu, turbo
Şanzıman: 7 ileri oranlı DCT
Maksimum güç: 120 HP @ 6000 d/d
Maksimum tork: 200 Nm @ 2000-3500 d/d
Maksimum hız: 180 km/h
0-100 km/h: 11.7 sn
Boyutlar (uz./gen./yük.): 4350/1825/1585 mm
Bagaj hacmi: 466-1399 lt
Tüketim (WLTP ortalama.): 6.5 lt /100 km
CO2 emisyonu:
147 g/km

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.