Hyundai KONA N Line Test sürüşü

Hyundai KONA N Line Test sürüşü
05.05.2024
A+
A-

B-SUV segmentine tasarımı, teknolojisi ve performansıyla  bambaşka bir bakış açısı getiren Hyundai KONA N-LİNE, test köşemizin bugün ki konuğu oldu. Performans canavarı, karizmatik SUV’u gelin hep beraber detaylandıralım 

 

İç Tasarım 

Hyundai Yeni KONA, 12,3 inçlik entegre çift ekranıyla ergonomik olarak konforlu kullanımı desteklerken, özellikle uzun mesafeli sürüşlerde bir adım öne çıkıyor. Geniş ve esnek iç yaşam alanıyla sürücü odaklı mimari tasarımı, üstün konfor ve ferahlık sağlıyor. Açık modüler düzen ve yatay kokpit mimarisi, daha geniş kabin alanıyla birleşerek sürücünün ve yolcuların ihtiyaçlarını karşılarken sadeliği ve ferahlığı vurguluyor. Yeni genişletilmiş açılır tavan ise iç mekana daha fazla ferahlık katarken temiz havanın ve güneş ışığının kabine dolmasına izin veriyor.

Özelleştirilebilir akıllı elektrikli bagaj kapağı, kullanıcılar için ek bir kolaylık sağlıyor. Kullanıcılar, bagaj kapağının açılma yüksekliğini ve hızını bilgi-eğlence sistemi ekranından seçebiliyor. Ayrıca, KONA N Line’ın koltuk konumu ayarları için entegre bellek sistemi ve kablosuz şarj sistemi gibi çoklu şarj bağlantı noktaları daha fazla mobilite deneyimi sunuyor.

 

MOTOR Ve PERFORMANS

198 beygirlik güçlü bir motora sahip olan 1.6 turbo Kona N Line kullanıcısına tatminkar bir tavır sergiliyor. Önceki jenerasyona kıyasla yükseltilmiş bir şekilde karşımıza  çıkan model, evrensel bir mimariye, farklı zevklere hitap eden motor tiplerine ve versiyonlara sahip. Islak zemin testlerimizin hepsinden tam not alan KONA N-Line, yüksek hzılara çıksa dahi viraja girerken en ufak bir kayma eğiliminde bulunmuyor ve 4 tekerden çekiş sisteminin hakkını veriyor.  Yeni KONA N-Line, ödüllü IONIQ serisini takip ederek çok daha yenilikçi ve geliştirilmiş EV fonksiyonelliği ile öne çıkıyor. Sürdürülebilir mobilite ve teknoloji odaklı tasarım düşüncesine olan bağlılığımı koruyarak, Yeni KONA N-Line çeşitli aktarma organlarıyla sürüş ve yakıt ekonomisine vurgu yapıyor. 7 ileri Çift Kavramlı Şanzımanla (7DCT) kombine edilen bu verimli motorun şehir içinde ortalama tüketim değeri ise 7 litre bandında.

 

 

TASARIM Ve DONANIM

Yeni KONA’nın tasarımında pürüzsüz ve aerodinamik bir ambiyans dikkat çekiyor. Özellikle EV varyantında zirveye çıkan düz çizgi halindeki LED DRL gündüz farları ve tamponun her iki köşesine yerleştirilen farlar, otomobilin karakteristik özelliğini vurguluyor. Ayrıca, KONA N Line‘ın parametrik yüzeylerle dolu tasarımı, Hyundai’nin popüler EV serisinin farkındalığını gözler önüne seriyor.

Tasarımın dört bir yanındaki keskin ve çapraz çizgiler, aşağıdan yukarıya doğru çıkarak gövde üzerinde müthiş bir kontur oluşturuyor. Arka kısımda ise yine çizgi şeklindeki lamba ve spoylerin saten krom çıtasına entegre edilmiş yüksek teknolojili bir stop lambası (HMSL) bulunuyor.

KONA N Line, sadece sürüşü ile sizi tatmin etmekle kalmıyor, aynı zamanda  sürüşünüzü kolaylaştıracak birçok donanımı da beraberinde getiriyor. Kör Nokta Çarpışma Önleme Asistanı (BCA), Güvenli Çıkış Uyarısı (SEW), Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri (ADAS) , şeritte Kalma Asistanı (LKA), Akıllı Hız Limit Yardımı (ISLA), Sürücü Dikkat Uyarısı (DAW), Ön Çarpışma Önleme Asistanı (FCA), Çevre Görüş Monitörü (SVM), Kör Nokta Görüntüleme Asistanı (BVM), Arka Çapraz Trafik Çarpışma Önleme Asistanı (RCCA), Uzun Far Yardımı (HBA), Akıllı Hız Sabitleme Kontrolü (SCC) , Şerit Takip Asistanı (LFA) İleri/Yan/Geri Park Mesafe Uyarısı (PDW), Geri Görüş Kamerası gibi çeşitli üstün teknolojiler sunuyor.

 

 Bizim yaptığımız şehir içi ve şehir dışı testlerinden tam not alan KONA N-Line, bir SUV ‘nin konfordan ödün vermeden aynı zamanda performans odaklı da olabileceğini göstermiş oldu. Hem Gaza bastığım anda keyif versin Hem de ailemle konforlu bir şekilde seyahat edebileyim diyorsanız, Size  Uygun model tabi ki de Hyundai KONA N-Line.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.